Erica Molin kan konsten att engagera. Energifull och positiv tar hon sig an stora och små utmaningar och har förmågan att lyfta fram möjligheterna och nå resultat i de svåraste situationer. Hon är folkrättsjurist i grunden och har arbetat med näringslivets verksamhet på komplexa marknader inte minst genom sitt arbete som VD på Näringslivets Internationella Råd (NIR). Där det tar stopp hoppar Erica lätt över hindren och skapar förutsättningarna genom att kombinera enträget och lyhört engagemang med vassa analyser och tydligt ledarskap.

Hon har under hela sin karriär haft världen som sitt arbetsfält. Med en nästan löjligt liten väska tar hon sig enkelt fram i Latinamerika, Centralasien, Mellanöstern, Afrika och Asien och sammantaget har Erica varit strategiskt ansvarig för långsiktiga näringslivsprojekt i över 20 länder.

Erica sitter inte heller still hemma i Sverige utan rör sig aktivt i många nätverk och forum. Erica blev 2010 invald i den svenska regeringens råd för näringsliv och utveckling och har tidigare även varit aktiv i olika forum kring företagande, utveckling och hållbarhet.

Ericas energi och sociala ådra märks även av på hennes fritid som hon spenderar flitigt med familj och vänner, både i Stockholm och i hennes andra hem vid Siljans strand. Genom sitt breda kontaktnät och höga konsumtion av litteratur håller hon sig på informerad på de flesta ämnen.