CSRD och de nya lagkraven

Det är mycket uppmärksamhet kring hållbarhetsfrågor just nu, inte minst med tanke på de nya lagkrav som kommer från EU (CSRD). Det är inte omedelbart tydligt vilka som omfattas och vad som förväntas för olika företag och roller inom företag. Vi tycker att det är en bra utgångspunkt att skapa den klarheten för att sen designa en process för hur man kan säkerställa att man rapporterar i enlighet med kraven men också tar tillvara på de affärsmöjligheter som finns. Därför håller vi en hel del utbildningar. Våra utbildningar är alltid anpassade efter deltagarna med sikte på att de ska kunna använda lärdomarna direkt i sitt arbete. I våra utbildningar blandar vi teoretisk och praktisk kunskap. 

 

Introduktion i hållbarhet

Vår introduktionsutbildning ger grunderna inom hållbarhet och (bla CSRD) och presenterar verktyg som är relevanta för deltagarna. För att säkerställa att deltagarna får maximal nytta anpassar vi fokus till exempelvis styrelse, ledning, säljare, ekonomifunktioner, administratörer, och övriga medarbetare. Normalt är vår introduktionsutbildning 90 minuter.  

 

Fokusutbildningar inom hållbarhet

För de roller som har ett särskilt uppdrag inom hållbarhet, exempelvis genom sitt särskilda ansvar eller för att samla in data och rapportera, har vi utvecklat särskilda utbildningar. Det kan handla om styrelse, ledningsgrupp, HR, ekonomichef, controller, upphandlings/inköpsansvarig, kommunikationsansvariga eller andra. Utbildningarna är särskilt anpassade till respektive funktion och kombinerar teori och praktik. Utöver en introduktion till hållbarhet får deltagarna kunskap och verktyg som är kopplade till de utmaningar och möjligheter de står inför i sina roller. Utbildningarna är normalt en för- eller eftermiddag. 

 

Praktisk utbildning

Målet med den här utbildningen är att deltagarna ska vara redo att praktiskt tillämpa verktyg inom hållbarhet och föra initierade dialoger med kunder och partners. Vi har utvecklat en praktisk utbildning som kopplar ihop affärsstrategi och -analys med hållbarhet. Utbildningen ger deltagarna förståelse för hållbarhetslagstiftningen, sammanhanget som gör hållbarhet till en strategisk fråga och verktyg för att hantera och analysera ESG-perspektiv i det dagliga arbetet men också att utnyttja hållbarhet för att skapa ytterligare värde för sitt företag och kunder. Utbildningen kombinerar teoretisk kunskap med praktiskt arbete och inkluderar en mer omfattande case-workshop. Utbildningen omfattar 1,5 dagar.